Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Himalája és a lélek

2008.12.23

"A múlt század derekán angol hegymászók indultak a Himalája meghódítására. Helyi hordárokat sherpákat béreltek a súlyos csomagok szállítására. Napokon keresztül kimerítő iramot diktáltak. Esténként mindannyian fáradtan roskadtak le a kicsiny tábortűz mellé. Valamelyik reggel a felhők vonulása viharos időt jósolt, így a felfedezők még gyorsabb ütemben hajszolták magukat és a hordárokat egyaránt.

 

Egyszer csak a sherpák megálltak, letették málháikat a földre és némán leguggolva a távolba révedtek. Az angolok minden eszközzel próbálták őket felállásra kényszeríteni, de hiába. Hatástalan volt ígéret és fenyegetés egyaránt, ők szótlanul és mozdulatlanul bámultak a semmibe.

 

Egy idő után váratlanul a teherhordók egyetlen szó nélkül felálltak, felvették súlyos terheiket és elindultak a nehéz út folytatására. Az angolok értetlenül nézték és kérdezték őket a történtekről, mire végül ezt a magyarázatot kapták:

 

Nagyon gyorsan jöttünk! Túlságosan is gyorsan, így magunk mögött hagytuk a lelkünket… mi most megvártuk, hogy utolérjen minket."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.