Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden út vezet valahová

2008.10.21
Ma az UTAK ihlettek meg.
Tudod, minden út vezet valahová.

Az is, amelyikről néha azt gondolod, hogy egy helyben toporgás., hogy nincs semmi értelme. Annak is lesz eredménye, legfeljebb később éred el azt, amit igazán szeretnél. De a lényeg, hogy van értelme! Mindennek van értelme! (Minden út Rómába vezet?:-)
Az én utamról mesélek picit, ami Rómán át vezetett.:-) Nagyon sokáig ültem valami olyan dolgon, amire rácsuktam pilláimat és nem akartam látni, hogy ha nem lépek, nem hozza meg azt a változást, amit szeretnék. Úúúúúúúúúgy akartam a változást és  közben oooooooolyan szépen megakadályoztam, hogy elérjem azt, hogy "öröm" volt nézni.  A félelem, amiből táplálkoztam lasszóként fogott vissza. Büntettem magam egyedülléttel, eltávolítottam magamtól mindenkit, bezárkóztam és hasonlók. Közben pedig nyílt, őszinte, szeretetteljes kapcsolatokra, a dolgok megélésére vágytam. Egyszerűen képtelen voltam érdemben cselekedni. Mindig csak beszéltem róla, de nem tudtam, hogyan csináljam, hogy a változás megmaradjon. Szerencsés vagyok, mert megtaláltam a módszert, a szimbólumot, ami engem segített kinyílni. Rohadt nagy mázlista vagyok! :-))))

Kép

Rájöttem arra is, féltem azoktól az érzelmektől, amiket bedobtunk már gyermekként a "rossz érzelmek" feliratú dobozba. És ezek ott maradtak, lenyomatot hagyva egész eddigi életemre.
De felnyíltak azok a pillák és már látom, hogy nincs rossz érzelem, csak érzelem van. És ha hagyod, hogy jöjjenek, engeded magadnak megélni őket, sokkal hamarabb átmegy rajtad, mint gondolnád! Igaz, nagyobbat üt, de sokkal eredményesebb, mert eléd tárja igazi arcát, megérted a lényegét és nem fogsz félni tőle többé! Csak ez az az út számomra, ami fejlődést nyújthat, így érzem. Ezért belemegyek.

 

Ha kell, sírok, ha kell üvöltök, ha kell hahotázom, bukfencezem, énekelek, megcsinálom, kiengedem, kiadom. Mert kell, mert muszáj, mert jó, mert csodaszép és értékes!

Figyelj csak! Minden érzelmeddel ugyanaz az ember maradsz! A lényeged nem változik, csak felszabadulsz és gyorsabban megtalálod egyensúlyod, és azt, hogy ki is vagy valójában. Nincs más út, engedned kell, különben a sok elfojtás gúzsba köt.

És most hátrébb lépek pár méterrel. Néha lehet, hogy pont az a "szarozás" kell neked, amikor sokáig nem tudsz dönteni. Mivel mind mások vagyunk, lehet, hogy neked pont annyi csepp kell még, hogy beteljen a pohár és kiürítsd, mint ameddig "szaroztál". Ezek után majd LÉPSZ VÉGRE...

Az, hogy hogyan jutsz el az Út végére, vagy köztes állomásokhoz, csak rajtad múlik. Az Út lehet kanyargós...Kép

Amikor még habozol egy kicsit, még nem mersz megtenni dolgokat, még vársz, még előbb megcsinálod ezt-azt, még előbb teljesüljön ez és az, stb. És így érsz célba.

 

 

 Lehet hepehupás...

KépAmikor egyszer biztos vagy magadban, egyszer nem. Van, hogy vidám vagy tőle, van, hogy félsz... Egyszer lendületet érzel benne, egyszer megállj-t parancsolsz... de végül, sokkal több munka és erőfeszítés árán eljutsz a célba. Csak hát... lehetett volna gyorsabban, egyszerűbben is. De Te választottad. Biztos edzetted magad egy kicsit, mielőtt megoldod. :-)

 

  

Lehet sötét, félelmekkel teli...

Kép ...de akkor nagyon sűrű trutyiban mászva és nagyon lassan jutsz el a célig. Szomorú ez és félelemszaggal átitatott, ahol valami olyantól félsz, ami nem is létezik. Csak az elméd szüleménye. Vicces, nem? És van, hogy ebben a trutymákban sétálunk... pfúj.... De tudod, kell ez is! Hosszabb, vagy inkább rövidebb időkre, de ha ezt is megéled, akkor szabadulsz meg tőle és akkor engeded majd megtapasztalni magadnak a boldogságosat, mert a félelmeset már tudod, milyen.

Lehet fejest is ugrani a mélybe...

Kép ...amikor nem szarozol. Csak ugrassz... nem vagy biztos benne, hogy épségben megúszod, de tudod, hogy nincs más Út, mert ha nem teszed meg, felemészt a dolog. Tudod, hogy inkább fájjon, de hosszú távon ez a jó megoldás. Ilyen volt az én ugrásom is azt hiszem... Ejtőernyő nélkül ugrottam, de velem volt egy valami: A  HITEM. És persze önmagam tisztelete.

Ábrándozós megoldás is létezik...

Kép ...ilyenkor nem is a célra figyelsz, csak  az Út szépségeire. Azokra a dolgokra, amik az Úton érnek. Jelen vagy és megfigyeled az Út  ajándékait. Nagyon hasznos, ha ez az állapot gyakran jelen van benned az Úton, bár időnként nehéz fenntartani.

 

 


Van a céltudatos, bátor megoldás is...

Kép ...amikor a távolban már látod a hegyeket, a célt, lelki szemeid előtt megjelenik, hogy már ott is vagy. Ehhez mérten a legrövidebb úton jutsz el oda, ahová akarsz. Kitűzted célul, nincs az az Isten, hogy ne érj oda. Na ez kemény, de ilyen is van.

 

Nézd most meg, milyen útszakaszon vagy most abban, ami foglalkoztat! Még szerencse, hogy nem utas, hanem vezető vagy az Életedben. ;-)

ÉS...

"Semmilyen szél nem kedvez annak,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Urge - Taylor & Francis Online

(ADrypenigKeype, 2018.09.27 14:59)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-canada/

sos.peter27@gmail.com

(Péter, 2013.09.21 04:55)

Hüha...
Ez igen!
Egy természetesen szép lány, fantasztikus írásai...
Ha csak a negyede lenne ebből az emberi érzésekből, gondolatokból a mai lányokban.... akkor ismét sok boldog, őszinte normális párokat lehetne az utcán látni!
Fogadd elismerésemet!

Re: sos.peter27@gmail.com

(Katesz, 2015.08.06 09:10)

:))

Hepe-hupa

(Heni, 2009.02.19 21:13)

Azért is jó olvasni Téged, mert kimondod, ami az emberben benne van, csak nem fogalmazta még meg magának, nem rakta így össze...
Annyira egyszerű a megoldás, akkor miért nem él mindenki így? Miért nem élek én így?
Lehet elmegyek egy fejest ugrani! :)

Itt? Lehet? Kommentelni??? Yuhéyyyy....

(AkárkiBárki', 2008.10.21 18:18)

És Yessss....lehet kommentelni végre.
Ittt vagyok....beszólok!
Honey, hát ez Csudijó! És büdös nagy mázlista vagy,igen! Végre már, hogy berúgsz velem. Hát erre vár a 9ik dimenzió!!!! A lazításra, a marhulásra, azéletÉlésére. Mindened van, csak használDDD!:)
És mivel megleptél...mert épp azt a címet kölcsönöztem magam egyik írásának, hogy "lépj hátrébb!"...hát csak vadalma van:)))
És éljenek a vitolás szlogenek is:)) Puszmák