Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 2012.

november 7.

Az élet szép. :)


20
09.

október 27. valami kedd

Nahát, Alias újra a színen... a statisztikával csak blöfföltem, költői volt a kérdés. Bár...... lehet, hogy Te voltál???:-)))

Szóval TÖKÉLETESEN EGYET KELL, HOGY ÉRTSEK! Igen, igen, és igen! Levelezzetek emberek!!! Vettem levélpapírt, képeslapokat, borítékot....... még nem tudom, ki lesz az első áldozat, de meglepetésszerűen akarok LEVELET küldeni a barátaimnak. Néha a nagymamám kap tőlem levelet, de már.... ő is ritkán....

Most rohanok, szinkronszínész suliba kell mennem. Beíratkoztam, és borzasztóan tetszik!! Tele van élettel, mindennel...... klassz!

Pusssz, csodásnál is csodásabb napot Mindenkinek! :-))

 

október 15. asszem

Aztaaaaaaaa, jól megnyomtad a statisztikámat! Hát hányszor kattogtatsz te a blogomra??? :-))) Nem is voltam itt.... Na mindegy.

Tudod.... Mindig megtalálom az éppen aktuális mestert az életemben. Ez hihetetlenül tökéletesen megy. :-) Imádom ezt.

Kell, aki tanít időnként. Ha eljön bizonyos korszak az életedben, mindig van egy tanító, akitől tanulhatsz. Aki felbukkan, és megtanítja azt, amire szemed, szíved van.

Nekem most az auralátásra, és a távolba látásra lett szívem, szemem. Égek a vágytól, hogy enyém legyen ez a tudás. Jó ideje szeretném, és ennek csak most láttam meg magamban, mert most jelentkezett belül. Itt az idő. És tudom, hogy menni kell, tovább kell mennem az ÚT-on, ami még nem tudom, hova visz, de eddig igazán szép volt. Nagyon sok mélységet, magasságot éltem meg, és most tudok igazán középen maradni. Ami persze nem célom. Sokkal jobb, mikor érezhetek mélyen, magasan. Mindig tanít valamire. Hiszem, hogy hamarosan ismét még jobb dolgok fognak történni velem. Igazából életem minden történésére mondhatom, hogy magasztos. De főleg akkor történnek ilyenek, ha egy bizonyos tudatállapotban vagyok. Ez olyan leírhatatlan, de csodás. :-)

 

Ez egy augusztusi bejegyzés a másik blogomról... itt a helye! :-)

Gondolataim és érzelmeim között bolyongtam ma, mint kóbor árnyék. Felsejlettek régi normák, minták, emlékek, és űzött vadként kerestem az okát, miért borít meg valami olyan, aminek nem kellene. (Legalább is ezt hittem, hogy nem kellene...)

Érzelmeim között bandukolva hullámokban tört fel belőlem egész nap a sírás és a kőkemény düh, harag, gyűlölet. Volt, hogy talált tárgyat magának, volt hogy indokolatlannak érzete magát.

Azon gondolkodtam, lehet, hogy csupán elhitetik velem, hogy másképp kellene gondolkodnom, az igazság pedig nem ez. És itt jön be a képbe az, amit igaznak hiszek. Hiszen az van, amit elhiszek! Ha elhiszem, hogy rosszul gondolkodom, rosszul fogom érezni magam a bőrömben, bár változom, de a fényem fakul, így aztán nem azt kapja vissza a partner, akit megismert, hanem egy fakóbb, fénytelenebb, megalkudott embert.....
Változni szeretettel is lehet, nem csak félelemből... és én ezennel ezt az utat választom. Akarok változni, én magam saját akaratomból, szeretetből! De amint kierőszakolva érzem ezt, nem akarok változni, szúrni akarok a fullánkommal, és ezzel minden egyes emberi lény így van a Földön. Amikor más jobban tudja, mit kellene csinálnod, az nem oan yooo........

Már nem akarok félni. Elég volt. Az van, ami bennem van, és kész. Nem tudom elviselni az érzést, hogy hibáztatva érzem magam, és azt, hogy a másik képtelen úgy kezelni, ahogyan a nehéz helyzetben szükségem van rá. Szeretek, felnézek magamra, tudom, ki vagyok, de hajlamos vagyok elfelejteni, és feladni azokat az értékeket, elveket, amiket képviselek, és amikben hiszek, amik számomra igazak. Pusztán azért, hogy a másiknak jobb legyen. De ha fényemet vesztem, abba belehalok. És a másik is csalódni fog. Így hát marad a féktelen Katesz, akit bár időnként szidnak, akinek időnként odavetik, hogy bánt, még ha a szándéka nem is ez, de elevenen ÉL, virágzik, mint egy Magnolia, és szíve teljes erejéből szeretettel véd meg mindenkit maga körül az igazságtalanságtól, szeretettel ölel körül.

Ne kérd, hogy másképp legyen. Fogadj el! Akkor én is elfogadlak...... részemként. És már nem kell változnunk, csak megértenünk egymást. A változás igénye magától fog elindulni a szeretetben, hiszem.

És kész. :-)

 

Májusi eső aranyat ér!

MERJ! VÁLTOZTASS!

http://www.youtube.com/watch?v=dkcIWigUYU4&feature=PlayList&p=67A57F38B8494218&playnext=1&playnext_from=PL&index=11 


május 27. kedd

Úgy döntöttem, befejezem itt a blogolást, és elbúcsúzom tőletek. Cikkeket még olvashattok itt majd tőlem. Remélem, tetszeni fognak!

 KÖSZÖNÖK NEKTEK MINDENT! :-) JÓ VOLT ITT NAGYON... :-)

Vigyázzatok magatokra! 
Ha kérdésetek, vagy hozzászólásotok van bármihez, írjatok nekem.

Ölelés... :-)

 

május 25. hétfő

Az élet szép! :-) Túró nagyon édes, bújik állandóan.... Tappancs, alias Betyár meg a másik fele... :))

 

Most jó....... nagyon jó...... jó szeretni....... és rájöttem, igen is kell ragaszkodni! Igenis nagyon is emberi érzés, és kell egy pici ragaszkodást megengednem magamnak, mert nagyon enélkül akartam élni az életemet....... mert így nem fáj, ha elveszítek valakit, valamit. De épp az imént Túró cica mutatta meg nekem...... olyan édes volt. És én arra gondoltam, szabadon engedem a vágyat, hogy ő legyen nekem., nem ragaszkodom, mert akkor nem lesznek szabadok. Ha jön a nagy terminátor macska, amelyik az előző cicáimat is bántotta, akkor jön, akkor így kell lennie és kész. DE EGYSZER CSAK BEVILLANT, HOGY NEM AKAROM, HOGY JÖJJÖN ÉS BÁNTSON ÚJRA! NEKEM KELL TÚRÓ ÉS BETYÁR, AZT AKAROM, HOGY VELEM LEGYENEK MÉG SOKÁIG, ÉS NEM ENGEDEM MEG, HOGY EZ MEGTÖRTÉNJEN ÚJRA! VÉGRE NEM FÉLEK AKARNI VALAKIT.... :-))) és ez jó......

 

 

május 24. vasárnap

Barátok jöttek, volt eperleves, grillezett csirke, friss zöldség, gofri....... nevetés, beszélgetés, szeretet, tánc. :-))

A barátokra tényleg mindig számíthat az ember? Az igaz barátokra mindenképpen, azt hiszem. Fura, hogy még tanulom a legmélyebb barátságokat, igaz? Tanulom, gyakorlom őket, hogyan is kell csinálni. Ancsa és Katus mutatták meg ezt nekem évekkel ezelőtt. Legalább 6 éve... :-) Most pedig pár éve Zitus is mutatja nekem... KÖSZÖNÖM CSAJOK!

 

 

május 22. péntek

Ma szinkronizáltunk egy stúdióban. Tetszett. Nem új a dolog, ettől olyan klasszul ismerősen édes! :-) Palya Beácskával volt legutóbb ez az édes érzésem a  Szülésdal felvételén.... Nemsoká készítek albumot jó kis dalokkal. ;-)

Ma este azt hiszem, sétálós, kertben üldögélős, ölelkezős este lesz. Csak nyugodtan, szeretetben, békében, harmóniában. És ez ideális! :-)

Kedves Alias, Aragorn! Csak remélem, jól vagytok. :)

 

 

május 21. csütörtök

Milyen szó ez, hogy csütörtök??? :)

 

Volt ma fél 4-kor kelés hajnalban. Kis munka, aztán munka, és munka. :-) De élveztem. Apával kellett melózni majdnem all day, érdekes volt közeledni hozzá, mert már nagyon régen nem tettem. Ő nem közeledik szinte soha sem, mindig az én tisztem, 2%-ban teszi meg ő... Nehezemre esett, feszült volt, és féltem, hogy megint türelmetlen lesz...... de nem volt vészes. Én is elfogadóbb voltam, ő is türelmesebb. Még nevettünk is.... :-) Meg belemásztunk a tóba, meg leégett a vállam, meg a melegtől kész..... no meg a 3 óra alvás... :-) Kiiiiiirály...

Most meg... "mostan színes tintákról álmodom"... :)

Szeretnék fesztelenül szeretni..... ez minden vágyam most...

  

május 19. kedd

Tegnap nagyon erősnek kellett lennem, összeraktam ismét a családomat. Csak ezúttal majdnem erőmön felül, mert nekem is töltődés kellett volna. De jó volt látni, hogy ma reggel apa és anya vidámak.... Tegnap még... ajjaj...

Ma vár rám a feltöltődés, mert nagyon kell. Megyek futok, aztán dolgok sora, mindeközben cicák (Túró és Betyár, aki lehet, hogy Yoda lesz :)) és szeretet.

Köszi, hogy írtál Aragorn! Nem egy testben lakozik e kettős lélek szerencsére. :-) És pár napja elengedtem ezt a számomra nehéz energiát és repülök tovább, csak még nem engedett. Én meg hagytam, hogy ne engedjen. De most már nincs így. :-) A jó felé repülök szeretettel, bizalommal. És tudod, ez nem is szerelem. Ez több annál... nem pusztán kémia, hanem szeretet, tisztelet, nagyrabecsülés, és bizalom. ...Azt hiszem.:-)

Kívánom Nektek, hogy ma is sikerüljön megtalálni az Élet apró örömeit, amik feltöltenek, éltetnek, felvirágoztatnak.

 

 

május 18. hétfő

Amikor valaki nem tudja elengedni fájdalmait, az már egy nagyon mély szint. Újra és újra magában pörgetve a bánatot okozó helyzetet, nem a békére és megoldásra törekszik, hanem arra koncentrál, ami fáj. Ha valaki igazán békét akar, az CSINÁLJA. Nem pörgeti, nem kifogásokat keres, hanem TESZ. Ha valaki IGAZÁN akarja, szíve teljességében, akkor végre ÉLI A BÉKÉT...

Én nagyon jól vagyok. :-) És mikor meghazudtolsz, hogy nem, az a Te igazságod., azt Te szeretnéd így látni. Írhatsz bármit, ha jól vagyok. Tudnak fájni a szavaid, ha beengedem őket. De minek engedjem be őket? Nem én akarok háborút. Én békét, harmóniát akarok. Elég abból, hogy azzal foglalkozol, ami nincs. Légy hálás azért, amid van. 

Szerelem felsőfokon az a nyugalom és béke, amikor teljes lelked és szíved rábízod Valakire. Amikor tudod, hogy bármit is mond, szeretetből teszi, mert érzed az érzést. Az, mikor reggel nem ébreszt fel, pedig 5 óta óránként felkel, és csak néz, és alig várja, hogy meghallja a hangod, mikor MAGADTÓL felébredsz. Amikor hagyja, hogy azt csináld, ami Neked jó, mert ő attól boldog, ha téged boldognak lát. Szerelem felsőbb szinten, mikor fél szavakból értjük az egész mondatot, és elég csak a másikra gondolnunk, tudjuk, mikor hol van, hogyan érez. Amikor egy fél mozdulatból mindent értesz, és mikor nem kellenek szavak, mert csak öleled és csak jó............. pusztán csak jó.......... nagyon jó........ Ezt akarom. :-))

A Titok tanítása alapján pedig nem beszélek arról, amit nem akarok. :-)

 

 

május 15. péntek

Jó látni, mikor, melyik bajomnak mi a forrása. És többnyire sikerül is rendezni a soraimat.

Ma megérkezett Túró és Betyár, a két kis maccs, akiket már most imádok! Roger is megszereti majd őket, ebben biztos vagyok. :-)

Ma este azt hiszem ismét nyugalom és békesziget vár rám, holnap pedig a láthatatlan kiállítás.... mert az érzékeim csak nyílnak és nyílnak..... nagyon fontos ez... és a Csillagfény is! :-)

 

Doggy, Alias... mi újság Veled? Rég nem írtál. Te nem jössz Mágus találkozóra most vasárnap a Városligetbe? Pussz

 

 

május 13. szerda

Do you speak english ? -Yes! -Name? -Abdul al-Rhazib. -Sex? -Three to five times a week. -No, no...I mean male or female? -Yes, male, female, sometimes camel. -Holy cow! -Yes, cow, sheep, animals in general. -But isn't that hostile? -Horse style, doggy style, any style! -Oh dear! -No, no! Deer run too fast...

Tele vagyok energiával, és ezerszer köszönöm a találkozást, mert érzem általa, hogy most élek csak igazán! Ismerősök jönnek, mennek az életemben, mint mindenkiében. Ez olyan, mint a billiárd golyók. Kapunk egy lökést, ütközünk valakivel (ez a találkozás), utána azzal a töltöttséggel megyünk tovább, amit a másiktól kaptunk. És mások leszünk általa, minden találkozás által. Van, aki csak elsuhan mellettünk, de megérint, nyomot hagy bennünk. Van, aki telibe talál és az irányod vagy megmarad, csak felgyorsulsz tőle és hatalmas lendülettel mész tovább, vagy totálisan más irányba lök... így megy ez. :-) És köszönöm annak, aki elbúcsúzik, mert legalább tudja, merre tovább. Ez egyenes. Tetszik! :-) Köszönöm annak is, aki jön, mert több leszek általa. Nincs rá szó, mennyire köszönöm és határtalanul......

 

május 12. kedd

Ma igazi lovashintóval sétakocsiztam a családommal. :-)) Tök jó volt, most pedig irány az állatkert EGYÜTT! Mindez tesó miatt... de jó, hogy 26 éves lett!:-)

Imádom, hogy "igaz"-nak kell lennem. Egyszerűen nem megy már másképp.... ahogy telik az idő, egyre inkább olyan tiszta energiáim lesznek, hogy csak na, és ez jó. Jóóóóóó! Azaz Good. Goooooooood! :-)))) Jim Carrey - Mindenható :)

 

 

május 11. hétfő

Csodás hétvégém volt...... :-) Boldogság felső fokon, egész más dimenzióban, mint valaha. Volt motorozás, füstös buli, kutya-macska, család, pizza, parasztHÁZ, nyugalmas üldögélés, nyugalmasabb, mint valaha...

TESÓ, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :-))

 Köszönöm a tükörtartást, nagyon klassz így látni magam...! ;-) ...és köszönöm, hogy akarhatok én HELYETTED! És éljenek a csigák, akik paneleket rongálnak!:-)))

 

Kép

 

 

 

május 9. szombat

Olyan jó szabadnak lenni.... úgy értem, mikor érzed a szabadságot akkor is, mikor együtt vagy valakivel... :-)

Tegnap olyan szép estém lett... meglepetés házibuliba mentem és ott volt pár "kedvenc" emberem. Nők, férfiak egyaránt. A kapcsolódás TELJES, EGÉSZ, MINŐSÉGI formája jelent meg. Úgy imádom ezt. Beleolvadni a másikba.... finom!

És éjfél körül, ahogy hazaértem, kiszálltam a kocsiból és repültem a boldogságtól... A mély, sötétkék égen ezer CSILLAG virított, és halvány párafelhő csíkok kúsztak át az égen. Ahogy a telihold megvilágította őket, még sejtelmesebb volt minden, mind enélkül lett volna. És totálisan édes, erőteljes akácillat állt meg a szélcsendben... A fejem az ég felé fordítottam és csak sóhajtozni tudtam és eggyé válni a csillagokkal... Csillag módra.... ;-)

Felismeréseim támadtak.... imádom ezt... Mivel ma egy édes Zs. megkérdezte, mi ez a büdös kint, (....???? :-))) rájöttem, nem szeretheti mindenki az akácillatot, ahogyan én hittem, hogy a fiiiiiiiiiinoooooom........ és akkor kiütődött belőlem!! Te jó ég!! Lehet, hogy csak azért hiszem, hogy szeretem, mert anya mindig el volt ájulva tőle és dicsérte? És akkor lenullázódott bennem és elölről kezdtem. Beleszagoltam úgy a levegőbe, mintha életem első akácillat-mintája lenne.............. és először fura volt.... aztán másodikra éreztem, hogy tulajdonképpen ez jó.... és helyreállt bennem életem első IGAZI saját megtapasztalású, felismerésen alapuló eldöntőkéje! :-)

A másik felismerősdi az volt, hogy bent nézegettem egy kiskori képemet, amin kb. 3 éves voltam, mert leesett a kép a helyéről és visszaraktam..... apró pici dolgok látszottak még mellettem a képen és valahogy ott ragadtam előtte, nem tudtam levenni a szemem róla.... vonzott a kép és pergett a film..... és megéreztem!!! Tudtam, hgoy ugyanolyan bölcs voltam akkor is, mint most!!! Kezdettől tudunk mindent, csak eltakarják a szemünk elől, meg mi magunk is eltakarjuk sajátunk elől. Emlékeztem, hogy mindent tudtam, ahogy ott játszottam!!!! Fura, hogy megtanítják nekünk hogyan kell élni, de ez által eltakaródik bennünk a lét igazsága....

Hát így zajlott. Ma pedig megyek világgá. Sziasztok! :-)

 

május 8. péntek

Mára "csak" ennyi... :-)


http://www.youtube.com/watch?v=zf8zqdu3TtA&feature=channel

 

 

 

 

május 7. sütőtök

Nem tudom, mi lehetett a tegnap éjjeli vajas kenyérben, de felébredtem tőle... :-)) És sóhajtoztam, meg minden, és mire a fürdővízbe értem, pont jó lett a hőfok. Már alig éltem, mikor beleültem a jó meleg vízbe... átforrósította a testemet és közben kavarogtak bennem az érzések úgy, mint a vízben az áramlatok.... Volt jó is, volt kellemetlen is, derűlátó, meg berögzött. A bölcsességfogam pedig úton a fényre, ezért szenvedős éjjel volt, de annyira szeretem őt, imádom, hogy jön és nagyon várom és nagyon bízom benne, mert SZINTE lehetetlen küldetés a röntgen alapján, hogy kibújjon. De én HISZEK BENNE!!! ÉS SZERETEM EZERREL! ÉS BÍZOM, HOGY BEFORDUL IRÁNYBA LASSAN, lassan..... és szépen kibújik a helyén. :-)

Hogy megyek-e hétvégén Tantrára?........ nem tudom. De ma már környékez az ÉBREDÉS. Ráébredek, hogy választásaimat egy másik ember akaratának függvényében kezdem megtenni.... már-már észrevétlen kényszerből... és ez így nem AZ.

Ma szikrázó napsütés van, felhők alig látogatják meg az eget. Valahogy betyár jó idő lett :-), és hétvégére ez csak fokozódik! 26 fok, én meg bent ülnék tantra tanfolyamon........ ejj-ejj........ meglátjuk hamarosan.

 

 

május 6. szerda

21.36

Alias... nem az van, hogy nem szeretnek viszont. Az van, hogy állandóan egymás mintáiba gabalyodva rengeteg feszültség keletkezik. Nehezen kezelem, hogy amikor a másikból kijön egy azonosíthatatlan érzelem (általában düh, szorongás, félelem, rosszkedv) bárhogyan is viselkedem, belém marnak. Lehetek megértő, csendes, akkor az a baj. Lehetek segítőkész, akkor beleszólok. Ezt így nehéz. Tiszta fejjel meg jön a "ne haragudj" rész és......... kész. :-))

De nem aggódom. Jól vagyok és leszek, és felállok, ahogy mindig az ilyen helyzetekből. Megoldom és...... tudod, az életben minden állandóan változik. Ilyen is van benne, olyan is. Most volt sok feszültség, most jön egy hatalmas adag jó. Hiszem. :-)

Lélekbúvárnak tűnsz, figyellek egy ideje.... ;-) 

 

11.20

Ma van hátralévő életem első napja! :-)

Ez fontos, mert nagy döntések születnek meg ezáltal.

 

Hajt mélyen belül egy jó érzés, amely bizalmat kelt, éltet, felvirágoztat, gondoskodik a lelkemről. Egy optimista láng, ami hajt, hogy akkor se adjam fel, mikor kőkemény megtapasztalásaim vannak, mert elhiteti velem újra és újra, hogy az élet gyönyörű! Ez az, amit ilyen nagyon szeretek magamban nagyon... és nem tudom, honnan jön, de talán nem is érdekel. Lényeg, hogy megvan és soha senki kedvéért nem fogom állandóan csak a rosszat nézni és azt pörgetni magamban. Korábban pont elég ideig csináltam.

 

 

május 5. kedd

Lassan elsüllyedek magányos fájdalmas szeretetfelhőmben, beleburkolózom és védem, óvom magam attól, amit nem tudok elkerülni. Csak megtörténik. Átgázol rajtam és felkorbácsolja a szívemet, lelkemet. Mint egy lánctalpas, nem kerülhetem ki. Csendesen beindítja motorját, halkan duruzsol, de aztán felhangosodik a motor és jön, és már látom, hogy felém tart, elkerülhetetlenül csak jön és gázol.... utána mindig regenerálódnom kell........ és már eleget fájt.

Tudod, Doggy, valahogy úgy érzem, hiába küzdök, ha nem jó a másiknak sehogy sem az, ami én vagyok, ahogyan reagálok, aki vagyok. Ha így nem, akkor sehogy sem... Elfáradtam. De jól vagyok, és jól leszek, mert tudom, mennyit érek, és nem hagyom lerombolódni a magamról kialakított képemet. Változom, ha kell. De egyszerre nem tudok mindenben változni. És vannak olyan dolgok, amikben nem akarok változni, mert nekem így jó. Megteszem a tőlem telhetőt és küzdök magamért. A másikért is tigrisként küzdök, ha látom, hogy van értelme és értékelnek. Ez normális. És végül akkor is úgy érzem, én csak szeretni szeretnék... és sz@r, ha nem lehet. Soha nem hittem, hogy van olyan, hogy nem lehet...

 

Nade' feledjétek, holnap este Csillagműhely, ahol Ti dolgoztok! :-)) Újult erővel vágunk neki és már most boldog vagyok, hogy jeleztétek, hogy velem lesztek! Nagyon várom! :-))

Ezt most csak úgy, mert...... ezt édesen fáj  hallgatni..... a legjobb rész pedig: "...magányos csónak tengeren. Túl fog élni ezer vihart!"

http://www.youtube.com/watch?v=gc-9xVP38LQ

 

 

május 4. hétfő

:-)

 Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok. :-) Tegnap kisírtam magamból sok mindent ismét. Fura, mikor úgy érzem, nem is csináltam semmit, mégis bántások érnek... De a hangsúly megint a megújuláson van!! Valahogy mindig kitisztul a fejem egy-egy ilyen után. Valahogy mindig építgetem magam és állandóan több leszek általa. Amikor ilyen dolgok érnek, akkor a vágyaim alakulnak éppen. Ezekből tudom és múltbeli kapcsolataimból összerakni azt, mi az, amit SZERETNÉK, és mi az, amit soha többé nem. Csak így tudok teremteni, ha kiszűrtem azokat a dolgokat a tapasztalásaimból, amik tetszettek. Szóval teremtésre fel ismét, mert....

...BÁRMILYENEK A KÖRÜLMÉNYEIM, AZ CSAK A PILLANATNYI VALÓSÁGOM. Bármikor megváltoztathatom azt. :)

 

Kedves Doggy... kösz, hogy írtál. Magam sem értem, miért hagyom időnként, hogy  túl sokáig fennálljon az a helyzet, ami rossz nekem... Te is sírsz néha?

 

“Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben … Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra … Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között.”
(Márai Sándor: Eszter hagyatéka)

 

 

Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel.

(Márai Sándor: Meg kell várni a dolgokat…)

április 30. csütörtök

 
Van egy nagyon kedves lány a családban, egyik édes unokatesóm lánya. Nagyon kis bűbáj hölgyemény. :-) Szeretek a közelében lenni, mert él, virul, mindig vidám, ahogy az egész családja és nagyon szép, és nagyon egyensúlyban van láthatóan. Mindig ilyen akartam lenni, mint az ő típusa. Imádom, hogy mindez őszintén és könnyedén, természetesen jön belőle. Ahogy ültem mellette és hallgattam, egyszer csak elszomorodtam... Rájöttem valamire. Azt éreztem, hogy elkezdek szorongani picit, aztán elgondolkodtam, miért van. 

Azért, mert nekem nem is kell olyannak lennem, mint ő. Egyszerűen nem bírnám az állandóan sok jót.... Így vagyok kódolva, mert születésemtől kezdve más családban éltem, más emberi kapcsolódásokkal. A túl sok jóba én még keverek egy kis balhét, és másképp vagyok jól, mint ő. Így is sokan szeretnek, egyre többen és ezt jó látnom, mert magamhoz képest sokat változtam. Szóval megkönnyebbülés volt rájönnöm, hogy amilyen ez a lány, az nem a MINTAPÉLDÁNY, amihez nekem hasonlítanom kell, ő csak az, akivel jó lenni, mert egy részem azonosulni tud vele. Lehetek magam, tök jó!!! :-)))))))))

 

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteük egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslö és az ultosó bteük a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteü lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteüt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk

Öléselek :)

 Egyébként angolul is megy? :-)

Acdorcing to rcserarehes hled at a uinvertisy in Eanlgnd, it is not the crorcet odrer of lteters taht coutns , but to hvae the frist and lsat lteters of a word in plcae. The ohter lteetrs can be put in dfifernet order; we can sitll raed the text whituot any dififcutly. The resoan for tihs is taht we do not read the lrettes one by one but the coepmlte word as a whloe.

 

 

április 27. hétfő

Boldog névnapot Zitusom!! :-)

Egészségügyi jelentés: jobb térd TELJESEN FURÁN MŰKÖDIK!! Jobb váll, alig fáj.

Szombaton reggeltől egész napos leánybúcsúztatón voltam Ancsával. Nála kezdtünk és minden helyszínt rejtvényből kellett megfejtenie, hova megyünk tovább. Reggeliztunk a körúton egy tuti kávézóban, utána csajos shopping volt a Westendben, megvettük a felsőt neki, amiben este bulizott. Utána felsétáltunk a Citadellára, és megtáncoltattuk a következő felirattal a kezében: "I'm collecting money for my marriage!" :-)) Ehh, ez annyira nem volt kellemes, viszont tökéletesen állta a próbát! :-) Utána elmentünk egy olasz étterembe és ettünk, ittunk, nevettünk. A pont az i-re egy "kuki-torta" volt, ahogy a lányok nevezték..... természetesen le kellett harapni a végét... ;-)

Ezek után volt 3 óra szünet és 7-re visszamentünk Ancsához. Elkészítettük a csajt. Haj, smink, ruha, fotózás, aztán jött a sztárvendég, a chip&dale fiú. :-))) Hejj, hajj, jó kis képek készültek.......

Aztán lementünk bulizni a Creolba....... Tudjátok, milyen buli van az intenzív osztályon? Essssszméletlen...... na ilyen volt a szombat estém. :-)) Így estem ágyba:
  

Kép

 


Vasárnap pedig..... :-) tökéletes napot töltöttem a szüleimmel. Elmentünk Szilvásváradra, megnéztük a La Contessa kastélyhotelt szakmai szemmel. Jó volt végre együtt lenni és minőségi időt tölteni velük. Elmondtam nekik olyan dolgokat, amiket már régóta akartam, és amelyekre a legutóbbi kapcsolatokkal foglalkozó meditáción (deeksha-n) jöttem rá. Szeretném helyrehozni, tökéletesíteni a kapcsolatot a szüleimmel, mert valóban úgy viselkedem még sokszor, ahogyan tőlük láttam ezt és ez nem jó nekem. Szeretném, ha a figyelem egymás között szereteten, elfogadáson és megértésen alapulna. Átbeszéltünk néhány dolgot és ez nagyon jót tett. Hiszem, hogy minél tökéletesebb a kapcsolatunk a szüleinkkel, annál tökéletesebbek, jobbak általában emberi kapcsolataink is.

Szeretem őket nagyon! :-) Imádtam apához közelebb kerülni... mostanában érzem igazán, mennyire szeretem...

 

Kép

 

Kép

 

  

 

április 23. csütörtök

A tegnapi térdfájás, rugalmatlanság elmúlt, helyette a jobb vállam hasogat... alig bírom el a mobilomat is........ újabb feladat!! 

Az élet nem áll meg, lesz hétvégén leánybúcsú, meg kapcsolatok deeksha....... ejj-ejj....... szép az élet, csupa színes érzelemtár!!

 

 

április 22. szerda

A jobb térdem készen van... nem akar kiegyenesedni....... az inak rugalmatlanságot jeleznek bennem. Cselekednem kell...

Mindenesetre kell a sport, ezért a biciklizést választom. Eszem és hajrá! Ma pedig Tajvani lepkekiállításra megyek. Nézzétek meg a Természettudományi Múzeumban, mert már csak április 30-ig lehet!

http://www.nhmus.hu/modules.php?name=KozmuvelodesTajvan&op=lepkehaz

 

 

április 21. kedd

Az élet gyönyörű... :-)

Jertek KAPCSOLATOK deeksha adásra! Pénteken 24-én este lesz. Bemásolok nektek egy tájékoztatót. :-)

"Kedves Barátunk!

 

Sok szeretettel hívunk meg – KAPCSOLATOK-  című programunkra.

 

Ahhoz, hogy lássuk milyen a kapcsolatunk a szüleinkkel, a testvéreinkkel, a barátainkkal, a kollegáinkkal, külvilági élethelyzeteinket fogjuk megvizsgálni. Megnézzük azt, hogy milyenek a hétköznapjaink.

Az emberek lényegében két tudatossági állapotban élnek. Az egyik a konfliktus állapota, a másik az egység állapota.

 

 A konfliktus állapota- mi is ez? A konfliktus állapota az, ahol ellentmondásos belső dialógusok zajlanak benned. Egy belső beszélgetés zajlik benned, ami tele van félelemmel, gyűlölettel, megbántódással vagy elégedetlenséggel. Állandóan zajlik egy belső fecsegés, egy belső zaj és ez a nyugalom, béke állapotának hiányát tükröző állapot. Ez egy diszharmonikus belső állapot. Ez a konfliktus állapota.

 

Más részről, van egy másik állapot. Ez az állapot, az egység állapota. Természetesen az egység állapota különböző szinteken létezik. A legmagasabb szinten azt jelenti, hogy egységben vagy mindennel.

 

Ha a te állapotod a konfliktus állapota, akkor mi történik a külvilági valóságodban, a külvilágban?

 

1: Az egészségügyi problémák fognak jelentkezni az életedben.

 

2: A konfliktus állapota problémás anyagi körülményként is megjelenik.

 

Mi mást tesz még a konfliktus állapota? A KONFLIKTUS ÁLLAPOTA PROBLÉMÁS KAPCSOLATOKAT TEREMT.

 

AZ áprilisi programunk témája a PROBLÉMÁS KAPCSOLATOK ÉS AZOK GYÓGYÍTÁSA.

 

Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

 

 

A program helyszíne: 1051. Budapest, Bajcsy Zsilinszky u. 12.

Corner Rendezvényközpont

 

Időpontja : 2009. 04. 24. péntek 18 órától 20.30-ig.( 21 óráig)

 

Belépődíja: 3000 Ft.

Bejelentkezés szükséges!!!

Fitos Mónikánál: fm@vnet.hu, vagy  06-70-262-8629

 

Sok szeretettel

 

A szervezők"

 

 

 

április 20. hétfő

Ma nagyon jól vagyok, és még hatása alatt a vasárnapnak. Egy csodás dal szól a fejemben tegnap óta... :-) Szeretlek Benneteket lányok és köszönök MINDENT!

Egy fantasztikus forgatáson voltam tegnap all day... Palya Bea Szülésdal című nótájának volt hangfelvétele. Közben vettük fel anyagot egy werkfilmhez is, amiben interjúk vannak, tánc, ének, Beával mókázás, megérkezés, stb. A NŐK EGYÜTT, ez az, ami leginkább lefedi. A dal csodás, együtt lenni a szeretett NŐimmel csodás, énekelni csodás és táncolni is csodás. Bea kiválogatta kedvenc nőit, őket hívta el a tegnapi csodás napra, ezáltal születhetett meg a dal és kapott jogot élni maga a téma, hogy egy nő hadd szüljön úgy, ahogyan szeretne. A dal kicsit kócos, kicsit kikezd, kicsit beszól, odamond, és nagyon édes. Nemsoká talán linket is küldök róla, ha fent lesz a neten. Állati lett..... :)

 

De most ezt Nektek: :-)))

 :))))

http://www.youtube.com/watch?v=IvXxd-U2390&feature=related

 Ez pedig a másik kedvencem:

http://www.youtube.com/watch?v=ln4GCxvV1Xw

 

április 17. péntek

Jó érzés egészségesnek lenni. Egészséges gondolatokat gondolni, egészséges érzéseket érezni, megtalálni az egészséges egyensúlyt az érzelmek, gondolatok széles skáláján. Jó érzés, amikor minden rendben van a testedben, lelkedben és elmédben. Amikor ez megvan, talán nem is értékeljük annyira. Csak akkor, amikor elveszik...

Csodás, egészséges napot, hétvégét Mindenkinek! :)

 

 

 

április 15. szerda

Ez aztán a.......... hogy fénylik kint..... süt a nap ezerrel... Az is energia, a Föld is energia, a levegő is, amelyet belélegzel! Minden energia, Te magad is, gondolataid is...... Van, hogy ezt elfelejtjük. Én ma felelevenítettem mindezt újra. És feltöltődtem, mert újrarendeztem gondolataimat. Kell ez időnként, mert hajlamosak vagyunk elfelejteni, kik is vagyunk és mekkora hatalmunk is van a teremtésben. :-)


Ha harmonizálod gondolataidat és érzéseidet, ha együtt rezegsz azzal, amit szeretnél az Életedbe, a megvalósulás útját járod. :-) Teremts az életedbe olyan dolgokat, amiket szeretsz! :-)

Tudod, van egy mondás: "Ha nem tetszik, ne csináld!" :-)

 

április 15. szerda

Bizony, érdemes időnként meditálni, pozitív gondolatokat ismételgetni, megnézni a Titok c. filmet, meg ilyenek. Természetesen mindezek előtt ki kell adnunk azokat az érzéseket, amelyek nyomasztanak... Másképp nem megy. Tudod, nem építkezhetsz egy ingatag alapra........ Az agykontroll ilyenformán nem teljes. Szerintem.

Légy ma is szabad és vidám cselekedeteidben és gondolataidban! Emelkedj magasra és repülj, mert az égen a helyed időnként. Így érdemes a Földön élni... :-)

 

 

április 14. kedd

A Húsvét kirándulásokkal, bobozással, geocaching-gel, röplabdázással, kajálással, Kócos öleléssel, sok-sok nevetéssel telt. Imádtam... együtt ringatózni 10 emberrel egy hatalmas szeretetgombócban csodálatos. Így érdemes élni..... :-)

 

Ma ismét fordulópont van. Megint egy kicsit másképp akarom "csinálni" az Életemet. :)

Mai mondogatós (mantra):

"Megvizsgálom, mi is történik az életemben, és mi az, ami megakadályoz abban, hogy jól érezzem magamat. Elfogadom, hogy a jelennek és a jelenben éljek, mindig a pillanatra koncentrálok. Tudatosítom magamban, hogy az Élet iskolájába járok és összhangban élek azzal, ami engem körülvesz. Rájövök, megvan a szükséges erőm és képességem ahhoz, hogy megfeleljek a kihívásoknak!"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

New super offer!

(Davidinsof, 2021.07.18 21:24)

Hi
Best offer 2021 https://cutt.us/USj7C

In disaster, sideroblasts delivered counsellors.

(oyufetova, 2019.03.09 21:40)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Consider granuloma calcified perianeurysmal toys embryos deposit?

(auabuta, 2019.03.09 20:41)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

A analysis obesity, memory viral, diasystolic antidepressants.

(uxiqwigulno, 2019.03.09 20:21)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Intravenous vagus fractious violence, centuries hypotensive.

(yexljucebefo, 2019.02.25 16:27)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Don't whiff technetium discourages flu donors.

(eiibifoy, 2019.02.25 13:25)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone 20mg[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

1234, te kis malac hová mész?

(Alias, 2009.11.13 00:44)

Újra a színen, én itt vagyok, nem léptem le ;)
Sikerült elküldeni a leveleket? Biztos volt nagy meglepetés... Milyen jó lenne látni ilyenkor a reakciókat!
Mondjuk ilyenkor legalább olvasható az írásom...
Hű már ilyen késő - milyen kár hogy rengeteg időt kell alvásra pazarolni! Szép álmokat mindenkinek!

Képek

(Alias, 2009.10.22 19:28)

Ez az Íródeák kép nagyon tetszik (amatőr) fotós szemmel. Ez a jó kép ami beindítja az ember fantáziáját - vajon miről írhat? hol lehet?. Vannak töredék információk, de a képet a nézőnek kell összeraknia. Lehet egy terasz, akár egy kis görög falu is és épp egy levél készül valakinek... Milyen jó is az, személyesebb mint az elektronikus formája, van illata, megfigyelhető a kézírás. Hagyományos levél esetén rengeteg apróság árulkodik arról mennyire volt fontos a levél az írójának, csak meg kell nézni az írásképet. Emberek, levelezzetek! :)
A másik kép ami tetszett, a szökőkutas - az ártatlan kislányos :D

statisztika

(Alias, 2009.10.22 19:08)

Ki nyomta meg a statisztikát?

semmise

(Alias, 2009.07.21 23:04)

Körülnéztem a csillagszemen is, ott sincs nyoma Katesznek. Hmmm.. tán ellopták, el csak nem vesztettük? :)

mindig ez a cím mizéria

(Alias, 2009.06.16 23:18)

Okézsoké

Megsúgom jólesik, hogy jól esik :D

hol volt hol nem volt...

(Alias, 2009.06.15 21:23)

Hol? :)
(Ezt azt hittem elküldtem legutóbb, de valamiért nem sikerült - mikor még az volt, hogy mailben megmondod hol lehet olvasni..)

komoly?

(Alias, 2009.05.31 22:53)

Valóban véget ér a blog? :(
Reméljük csak egy hirtelen támadt ötlet, amit még esetleg meggondolsz... (ha túl vagy az írói válságon :) Én bízom benne, hogy jönnek még olyan gondolatok, amelyeket érdemes lesz blogra vetni és megosztani a nem reagáló (ejnye-bejnye!) olvasókkal!
Amennyiben tényleg itt a vége, őrizzük meg a tanulságokat és fussunk el véle!

csak

(Heni, 2009.05.27 16:55)

a blogolást fejezed be, vagy az irást is?!?!?
Mert jó volt ám olvasni:)

De hát előbb-utóbb minden véget ér, hogy új kezdődhessen...
Köszi a szavaidat! És sokat adtál velük, mégha nem is reagáltak rá... Én sem vagyok az a reagálós tipus, de tanultunk belőled, hatottál ránk. Ezt mindenképp akartam, hogy tudd!

kezdő gondolat a szeretetről

(Alias, 2009.05.19 23:40)

Nem vesztem el, csak az utóbbi időben a meló miatt szinte semmire nem maradt időm és energiám.
Egyetértek Aragornnal, egy idő után szerintem is elmúlik a szerelem, felváltja a szeretet, a kölcsönös tisztelet és egymás megbecsülése. Ez hosszú távon törvényszerű (hogy kinek mi a hosszú táv...), de ez nem biztos hogy baj. Egyszerűen ez az élet rendje, amit meg lehet próbálni nem elfogadni, lázadni ellene... Kitartás a lázadóknak!

szerelem

(Aragorn, 2009.05.18 15:05)

Kedves Katesz!
Nagyon érdekes, hogy egyik nap jó dolgok, másikban rosszak történnek veled. Ezt egy személy csinálja veled?
Ha kettő, én a helyedben hagynám azt aki fájdalmat okoz és koncentrálnék arra a nagy szerelmedre, senkit nem lehet megmenteni magától. Ha egy akkor megkérném döntse el végre szeret vagy békén hagy.
Valami komoly zür lehet a fejében, ha szereti a fájdalmat.
Persze könnyen beszélek, mert személy szerint nem nagyon hiszek már a szerelemben, inkább a kompromisszumok híve vagyok, de még úgytünik hisznek benne páran. Szerintem a szerelem vak és elmúlik legkésöbb amikor jön a gyerek. Lehet, hogy csak azért kaptuk ajándékba, hogy ne érezzük magunkat állatnak. Mindenestre többször láttam, hogy a szerelmesek kis idő elteltével értetlenül állnak, hogy mit szerethettek a másikban, sőt kifejezetten undorodnak már a volt szerelmüktől. Szerintem amit te itt szerelemnek hívsz az inkább egy anyai szeretethez hasonlítható.
Nekem ez így elég ami van, de jó olvasni a reményteli napjaid és kívánom hogy megtaláld akire vágysz! Csak így tovább!

ehh...

(Alias, 2009.05.07 18:45)

Wow. Ma kaptam egy számmisztikás excel fájlt. Nem igazán hiszek ezekben a dolgokban, inkább racionális emberek közé sorolnám magam (legalábbis a mindennapi életben). Ehhez képest ez teljesen mást dobott ki a szülinap alapján: "Művészlélek és álmodozó vagy." Meg hogy "Magadra vállalod a világ minden szenvedését. A félreértett és kisiklott emberek iránt igen nagy együttérzést táplálsz." és "Életed során akkor leszel boldog, ha másoknak teszel szolgálatot, ha érzed, hogy másoknak szüksége van rád." (lélekbúvár? - a szerk. :)"Mély és erős érzelmeid vannak. Bőven lesz részed a változatosságban. Szereted és keresed a nem mindennapi helyzeteket. Sok különleges élményben lesz részed. Igen bonyolult és érzékeny személyiség vagy."
Ebből mondjuk a segítőkészséggel egyetértek, az tényleg jó érzés, meg nagy a kreativitásigényem is, na de azért a többi... Lehet Teréz anya bennem született újjá, csak kissé elnyomom :D
Másnak mennyire jön be a jellemzés? Egy szülinapért megmondom :)

Ennek most nem van címe

(Alias, 2009.05.06 19:32)

Sok minden van amit nem lehet szeretni: az íztelen ételt, a forgalmi dugót, a bürökráciát, az állatkínzást, a fejfájást... de hogy valakit, vagy valamit szeretsz-e vagy sem az a Te szuverén jogod eldönteni, nem modhatja meg Neked senki. Amúgy is elég nehéz ezt tudatosan kontrollálni. Szerintem. Az hogy az érzés viszonzásra talál-e már egy másik kérdés. Két dolog: 1. biztos vagy-e benne, hogy viszonzatlan az érzés vagy csak bedumáltad magadnak (nem volna egyedi eset); 2. érdemes-e a szeretetedre?
Lényeg a lényeg, a tegnapi kicsit lemondó posthoz képest a maiból sokkal optimistább, pozitívabb életszemlélet tükröződik. (on the road again.. ;)

sírás vs küzdelem

(Alias, 2009.05.05 20:41)

Sírás? Hmm.. ritkán, de előfordul. Elég intenzív érzelem kell hozzá, legtöbbször elfojtja az ember, csak ha már az sem sikerül, akkor tör elő. Amúgy inkább küzdő típus vagyok, nekem jobban segít, ha újra és újra ringbe szállok, míg végül nem sikerül amit szeretnék. Nyilván ez nem alkalmazható minden élethelyzetben, gyanítom a Te problémád is ilyen eredetű...
Ez az írás nem is rossz feszültséglevezető ilyen hosszú munkanapok végén :)

(tegnap még Doggy néven írtam de ez jobban megtetszett :)

Csak vidáman!

(Doggy, 2009.05.04 19:40)

Nem jó ilyen sírós bejegyzést olvasni, inkább egy életvidám, mosolygós lányt képzelnék el a megismertek alapján. Igaz ami igaz néha a sírás nagy megkönnyebbülés...