Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszer csak elkezded érezni, hogy valami nem kóser, nem mehet ez így tovább. Kényelmetlen a mindennapi élet, túl sok a kín, a nyűg és már nem fér el több. Elég abból, hogy: "- Ezt az egészet miattatok csinálom!", meg abból, hogy "- Csalódtam benned!", meg hogy "- Peeeersze, minden rendben, jól vagyok." - közben pedig gyomorbántalmaid vannak az eddig benyelt feszkótól.

Na ez a jel.

Ekkor kezded el beengedni azokat a dolgokat, amelyeket eddig elutasítottál, azokat, amelyek elvezetnek a változáshoz. Óvatos vagy ugyan, mert nem minden porcikát akarja, de már látod, hogy valamit tenni kell.

Mit szeretnél? Csak jobban lenni estére? Vagy azért tarthatna hosszabb ideig is? Mondjuk örökre? Hm? Hogy hangzik?

Én az önismerettel kezdeném.

Miért is fontos, hogy ismerd magad? Hát ha nem ismered magad, ugyan honnan tudod majd, mennyit bírsz? Honnan tudod, mikor elég, hol vannak a határaid, mik azok, amiket szeretsz, és mik azok, amiket biztosan nem? Hogyan tudod majd megadni magadnak azt, ami kell, ha nem tudod, mi kell, mert nem tudod, milyen vagy, hol tartasz, mi jó Neked?

Jó.
Azt már tudod, mi borít ki. De azt is tudod, miért? Érted már, hogy az egész világképünket szüleinktől kaptuk, mert gyermekként csak tőlük láttunk mindent? Vagy csak elég az, hogy "Olyan vagyok, mint az apám!" és kész. Erre sok mindent ráhúzhatsz, elbújhatsz mögé, hogy ilyen vagy és kész, nem lehet rajta változtatni.... HEHHEEEE, TÉNYLEG NEM? :-) Te azt hitted? De édi! :-D
Megsúgom, lehet! Durván lehet, magadra sem ismernél, ha teljes lendülettel nekivágnál most, csinálnád évekig és mondjuk összetalálkoznál magaddal 5 év múlva! Csak azt mondanád: Ezt a sok sz@rt, ami bennem volt.... ÉS TÉNYLEG! Sok-sok-sok olyan dolgot cipelünk, ami nem a miénk. Bizony, egyáltalán nem vagy felelős olyan dolgokért, amiről azt hiszed, igen.

Szóval a szülők! Édes pofák! Olyan édesen babusgatnak minket, aztán szépen kialakítják bennünk azt, amit ők látnak. Ahogy felnősz, csak egyféle világot látsz, amit ők mutatnak Neked. Nagyon szeretnek, a világnál is jobban, és pont nem úgy, ahogy Neked kellett volna. De van egy jó hírem! Ők pont azért vannak, hogy Te megláthasd általuk, hogy mit szeretnél másképp.
Tudod, jönnek az ominózus "akkor szeretlek, ha jó kislány vagy" és "a jó kisfiúk nem sírnak" mondatok, amelyek bevésődnek az agyadba, lelkedbe és jó eséllyel, ha fiú vagy, akkor sírtál utoljára, ha lány vagy, soha nem mondod meg a magadét, mert akkor rossz vagy és anya nem szeret, sőt senki sem fog szeretni.

Van itt egy fontos megálló.

Ugye érzed, hogy ez mind a Te valósnak vélt vágyad szerint történik? El akarod kerülni, hogy - TÉVESEN hiszed bár, de - anyu ne szeressen, ha te nem úgy viselkedsz, ahogy neki tetszik. Szegény, Te csak azt akarod, hogy szót fogadj, mert akkor szeretnek, tehát meg akarsz felelni. Hol vagy Te magad ebben a történetben? Elnyomva... 

Elmondanám: igazából marhára nem ezt akarod. Azt akarod, hogy ha nem akarsz odamenni, akkor ne kelljen odamenned, ha énekelni akarsz, énekelhess, ne szóljanak rád. Ha épp még nem akarsz lefeküdni, akkor ugrálhass az ágyon, de ezeket mind nem teheted, mert rossz vagy és félsz, és FÉLSZ, hogy nem szeretnek majd. Ennek nagyon nagy súlya van bennünk. A mai napig viseljük következményeit annak, ha úgy érezzük, nem vagyunk szerethetőek...

Figyeld meg magad napjainkban, ha NEM-et kell mondanod. Olyan igazi NEM-et. Hogy megy? És mikor vállaltad fel egyenesen, hogy a kolléganő új frizurája olyan, mint egy tüskebokor, és hogy a főnök ötlete sz@rt sem ér? Vagy az megy, hogy a szomszéd kutyáját utálod, és le fogod lőni, ha még egyszer átjön a kertedbe?... Nem megy? MIÉRT? Nem értelek! Mi történik, ha ezt így elmondod? :-)))) Hát ez az. Mindig a következményektől félünk. Félünk, hogy büntetnek, hogy nem kellünk majd, hogy kirúgnak, hogy megvetnek és főleg, HOGY NEM SZERETNEK MAJD MINKET, HA NEM OLYANOK VAGYUNK, AHOGY ELVÁRJÁK TŐLÜNK.

Ez néha tényleg nehéz. De én alapvetően abból indulok ki, hogy az ember humánus lény és nem fog gyilkolászni az utcán csak, mert szabadjára engedte érzelmeit. Intelligens módon is közölni lehet mindezt, amit fentebb leírtam és ugyan úgy elérted célod: elmondtad, ami őszintén benned van. Így az emberek azt kapják, ami valójában vagy, később nem csalódhatnak benned. (Egyébként sem benned csalódnának, hanem a maguk által rólad felállított képben. Egyébként jogosan, ha tele vagy álarcokkal.) Azt adod nekik, ami vagy, és erre mindig számíthatnak.

Na de térjünk vissza a szülőkhöz. Szereted őket, igen tudom. Hát persze, hogy szereted! Azért borít ki, ha apa anyával veszekszik, azért leszel dühös, ha nem megy el orvoshoz, pedig görcsöl az epéje. Megfájdul a hasad szimpátiás fájdalmadban, ha nekik is fáj, azon idegeskedsz, hogy hogy fognak megélni ennyi pénzből, ha ennyire nem gondolnak a jövőjükre, összeállítod anyád étrendjét, hogy lefogyjon, bár ő nem is kérte, és még sorolhatnám. Szóval elkezded élni az ő életüket. Persze más kérdés, ha kérnek rá, hogy segíts. De ha nem kérik, miért teszed ezt? Miért ülsz át az ő életüknek a trónjára, hogy irányíts, mikor van neked is sajátod? Tudod, én főleg arra az idegességre gondolok, amit az okoz benned, hogy mit mondanak neked erről, vagy arról, mit fognak szólni, hogy életedben így, vagy úgy döntöttél, hogy ők miért nem csinálják így, vagy úgy, miért nem vagy ilyen, vagy olyan. De hát ez csak vélemény néha zsarolós formába öntve igen... És azért hat meg, mert az ANYA nevű szerepkörből származó női lény mondja neked. De ő is csak egy ember a sok közül, aki szintén volt gyerek és szintén elmondta neki az anyukája, hogy mit nem szabad és neki is volt szerelmi csalódása és lehet, hogy az apukája részegen jött haza és esetleg meg is verte............ És nem véletlenül pont ő hozott világra.

Ami őszintén és mélyről jön belőled felé, az csak a szeretet. A tiszta, egyetemes, elfogadó szeretet, amit elnyom a sok trutymák, amit évek során jól összegyűjtöttél. Jön a tetejére a bizalmatlanság, harag, gyűlölet, féltés, féltékenység, igazságtalanságérzet, elhagyatottságérzet, félelem, stb. Mennyi sok felesleges plusz érzelem, igaz? Ez mind energiát von el tőled. Nem lenne csodás ezt mind arra fordítani, hogy az életedbe teremts dolgokat? Ebből sokat le lehet tenni, ha akarod.

Módszerre is kíváncsi vagy? Nekem folyamatos tudatossággal sikerült. Egyfolytában figyeltem magam, a reakcióimat és kiszanátam azokat, amiket éreztem, hogy nincs értelmük. Emellett rengeteget olvastam a témában és sok meditációt végeztem, ahol is - főleg a deeksha-val - kioldódnak azok az érzelmek belőled, amelyek hátráltatnak abban, hogy boldogabb, felszabadultabb lehess.

 

Most leírok pár hasznos módszert, amit alkalmazhatsz, ami biztosan segít elindulni valamerre, ha változni szeretnél, hogy ezáltal az életed is megváltozzon (minden lentebb leírt módszert kipróbáltam, és nagyon hatékonynak találtam adott helyzetekben, ezért merem ajánlani nektek):

 

Agykontroll:

A Hose Silva féle agykontroll tudományos alapokon nyugszik. Ezzel a módszerrel saját magadnak állíthatsz fel eszköztárat saját magad és mások gyógyítására, történések, célok elérésének programozására, rossz szokás elhagyására, gyász elviselésére, kapcsolatok gyógyulására, stb.
Én Domján Lacinál voltam és nagyon jó volt ugródeszkának, mert véleményem szerint először is a tudatosság fényét kell emelni magunkban és ez pont erről szól. Ráébredsz majd, hogy mekkora hatással bírnak pusztán gondolataid MINDENRE, ami körülvesz. A tanfolyam végén kaptunk egy kis seprűt - gondolat nagytakarítás címén :-), amihez kötve egy cetlin ezek a szavak álltak:

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid!

Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid!

Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid!

Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed!

Ügyelj jelemedre, mert az szabja meg sorsodat!"


A neten is megtalálod: www.agykontroll.hu

 

Kineziológia:

Külső, természetgyógyász (és NEM PSZICHOLÓGUS!) szakember segítségének igénybevételét jelenti, de nem feltétlenül rossz, ha nem egyedül oldod meg a problémát, hanem segít ebben egy hozzá(d) értő ember, aki izomteszteléssel dolgozik. Testünkben minden válasz kódoltan benne van, ők ezek alapján segítenek megoldani neked a problémákat. Egész pontosan segítenek ráébredned, hogy mindig van választásod, ez így helyes.
Ez általában érzelmi stressz-oldást jelent a szervezetben, mert kineziológiával keressük az ember életében azokat a traumás, vagy traumásnak ítélt eseteket, ami nem engedi, hogy úgy élje az életét, ahogyan szeretné. Gátlások, félelmek, szeretethiány, párkapcsolati problémák, nemzőképesség, termékenység, kishitűség, önbizalomhiány, gyász, rossz szokások, fizikai betegségek oldásában is segít.

(Tudok jó kineziológusokat ajánlani, ha szükséged van rá. Nem mindig jó az újságból ismeretlent választani a bizalom miatt, tudom jól.)

 

Hellinger féle családállítás:

Ez is egy lélekgyógyászati módszer, főként azokra az esetekre, amikor megoldhatatlannak hitt konfliktusok mutatkoznak az életedben családtagjaid között. Ez akkor is lehet segítség, ha nem családtaggal kapcsolatos a dolog, hanem pl. párkapcsolati, vagy baráti. Ha nem olyan brutális maga a kapcsolat a felszínen, de belül gyötrődő, és őrlődnek benne a felek, akkor is nagyon hasznos.

Rendbe teheti az emberi kapcsolataidat úgy, hogy a másik félnek, akivel problémád van, el sem kell mennie! Csodálatosan működik! Tapasztalatam magamon és másokon is.
(Ezt kineziológusok is végzik, erre is tudok ajánlani két hölgyet is.)

 

Bach virágterápia:

Amikor elkezdtem alkalmazni magamon, olyan mindent elsöprő változások indultak be az életemben, hogy alig hittem el. Ez a módszer is a lélekre hat, bár cseppek formáját ölti egy kis üvegcsében. Hatóanyag nincs benne, csak információ! Megemeli a szervezet rezgésszintjét fókuszálva egy-egy problémára, ezáltal segít túljutni azon. Dr. Edward Bach összegyűjtötte, csoportosította azokat az érzelmi problémákat, melyek véleménye szerint a leggyakrabban előfordulnak embereknél (évekig tanulmányozta az embereket és a virágokat). Ezekre a problémákra megkereste, azokat a virágokat, melyek rezgései, energiái képesek korrigálni a problémás lelki állapotot, ezáltal segítenek a megoldásokban.

(Nálam is megtalálod a cseppet, ha szükséges, ki is választhatjuk együtt, mire van szükséged.)

 

Deeksha:

Az Indiai Egység Egyeteméről hozta el hozzánk ezt a módszert egy nagyon kedves kineziológus hölgy. Vezetett meditációk kereteiben oldják az érzelmi blokkokat, amik gátolnak életed kiteljesedésében. A deeksha (ejtsd: diksa) szanszkrit szó, áldást jelent. Ezzel az energiával dolgoznak - folyamatosan adják meditáció alatt - a segítők, ez segíti, hogy a tudattalanból feljöjjenek az információk, érzelmek, amikre szükség van a továbblépéshez. Nem szekta, nem vallási gyülekezet! Pusztán energián, érzelmeken alapuló módszer.
Vannak női programok is, melyeken rengeteg érdekes téma merül fel. Nagyon nagy eredményeket hozott az életembe. Döntésképtelenségemet, kishitűségemet, cselekvésképtelenségemet tette helyre a legjobb irányban, ami létezik, lelki egyensúlyom sokkal stabilabb lett általa! Az életemben jelentős minőségi változás következett be a csakratisztítási meditációk során. :-) Természetesen ezeket Te is mind csak magadnak köszönheted majd, attól függően, mennyire teszed bele magad az egészbe, milyen keményen dolgozol magadon. Csak ez számít, nem a körítés.:-)

Ha úgy érzed, kipróbálnád, írj nekem, szívesen küldök elérhetőséget és e-mailt a programokról.

 

Kreatív Valóságteremtés Tréning:

Mindenki saját szemüvegén át látja a világot és ez saját valóságot is teremt mindenki számára. Ha ráébredsz korlátaidra, ki tudod tárni őket, vagy le is tudod rombolni őket. Ez a tréning kinyit. Ha elmész rá, nem lesz visszaút... Nagyon sokat jelentett nekem akkor és most is. Nem is beszélve a résztvevőkről, akikkel együtt megélni dolgokat maga a teljes Megismerés!:-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

henibaranyi@vipmail.hu

(Heni, 2009.02.16 13:40)

Kedves Katesz!

Szeretnék elérhetőséget a Deeksha és a Kreativ Valóságteremtés Tréning-re a fenti cimre kérni Tőled.

Előre is köszönöm!

kiss.kisseva.va@gmail.com

(évi , 2008.12.17 14:09)

Szia Kata!
Fú,, nem is tudom hol kezdjem!Hihetetlen dolgokat olvasok a honlapodon, nagyon sok jó info van benne. Hihetetlen, hogy ennyi mindenhez értesz, ez tök jó! Külömben azért is írok mert annyira szépek a gondolataid, meg úgy minden, annyira a szívembe vagy, mert olyan érzéked van, így ,, hogy nem is ismerjük egymást..!- hogy az hihetetlen! A soraid közt annyi mindent olvasok, ami úgy gondolom, és érzem, hogy jé,, mennyira igaz,.,"" Örülök, hogy rád találtam, ,, amúgy szerettem volna írni neked, majd küld el az elérhetőséged, ,, érdekelne ez a Bach virágterápia, meg igazából ,, te gyermekkel is tudsz foglalkozni?? Sok sok olyan dolog van, amit megolsztanék veled,, remélem lesz rá lehetőségünk, így is,, neten keresztül.!
üdvözletem küldöm! Évi anyuka ( címem látod, majd írj)